Türkiye’de her 3 kişiden 1’inin fazla kilolu ya da obez olduğunu biliyor musunuz?

Obezitenin en önemli sebeplerinden biri yanlış beslenme alışkanlığıdır. Bu yüzden Türkiye’de her 8 kişiden 1’i diyabet hastasıdır. Biz bu gerçekten yola çıktık. Kan şekerinin dengelenmesinin önemini bildiğimiz için anti-diyabetik özellikleri olan mor ekmeği geliştirdik!

“İçinde ne var?”, “Bu ekmek niye mor?”, “Yoksa gıda boyası mı var?” gibi sorularınız olduğu biliyoruz ama hiç düşündüğünüz gibi değil. Geliştirdiğimiz bu madde %100 doğal! İçeriği kırmızı sebze ve meyvelerden saflaştırdığımız bileşenlerden oluşuyor.

Bu bileşenler “antosiyaninler” olarak bilinmekte ve sağlığımıza birçok faydası bulunmakta. Antosiyaninlerle ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda, bu bileşenlerin kan şekerini dengeleyici, diyabet gelişimini engelleyici, sağlığımızı güçlendirici ve ileri yaşlarda görülebilecek Alzheimer gibi hastalıkların gelişimini engelleyici özelliklerinin olduğu keşfedildi. Hatta kalp-damar sağlığını koruduğu ve güçlendirdiğine de bilim çevreleri tarafından sürekli vurgu yapılıyor. Fakat bu olumlu etkilerin ortaya çıkabilmesi için bu bileşenlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor. Biz de düşündük, toplumumuzda en çok ne tüketiliyor? Cevabımız tabii ki belliydi… Ekmek!


Özellikle son zamanlarda ekmek tüketimiyle ilgili çok fazla bilgi kirliliği mevcut. Kimileri tamamen bırakmamızı, kimileri kepekli ve türevlerini tüketmemizi öneriyor.

Biz ise antosiyaninlerce zenginleştirilmiş ekmeğin düşük glisemik indekse sahip olduğu, kan şekerini yükselten enzimleri yavaşlattığı ve böylece daha dengeli bir kan şekeri düzeyine erişmede kolaylık sağladığını bulduk.

Üstelik tadı ve kokusu bakımından normal ekmeklerden hiçbir farkı yok! Antosiyaninler ileri teknoloji kullanılarak saflaştırıldığı için herhangi bir farklı tatta beraberinde gelmiyor. Tamamen doğal ekmek tadında!

Özellikle kan şekeri problemi yaşayan herkesin, obezite problemi olanların ya da zayıflıktan dolayı şikayet edenlerin ve sporcuların kan şekerlerini normalleştirmeyi hedefliyoruz! Ülkemiz için ilk olma özelliği taşıyan bu gıdalar Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nde, İstanbul Üniversitesi, Avcılar Kampüsü’nde üretiliyor. Sizler de antosiyaninlerce zenginleştirilmiş ekmekle kan şekerinizi düzene koymak istiyorsanız www.sankaragida.com adresi üzerinden sitemize kayıt olabilirsiniz. Afiyet olsun!